Trump geeft TikTok 90 dagen om te vertrekken

Dit artikel delen:

Trump geeft TikTok negentig dagen de tijd om zijn Amerikaanse belangen te verkopen. Aanvankelijk was dat maar 45 dagen. Daarmee zou een mogelijk verbod op de app van de baan zijn. Tegelijk zegt de Amerikaanse president dat hij overweegt bedrijven als Alibaba in de VS te verbieden.

Vorige week nog keek Bytedance, het Chinese bedrijf achter TikTok, tegen een deadline van 45 dagen aan om zijn ster-app te verkopen. Doordat het bedrijf nu meer tijd krijgt om met een nieuwe eigenaar te onderhandelen, is een tijdelijk verbod op de app in Amerika allicht van de baan.

Volgens Amerikaanse media zouden zowel Microsoft als Twitter geïnteresseerd zijn de Amerikaanse activiteiten van TikTok in te lijven. Trump bestempelt TikTok als een gevaar voor de Amerikaanse staatsveiligheid omdat het bedrijf grote hoeveelheden data van zijn gebruikers zou verzamelen en doorsluizen naar China. TikTok ontkent dat.

TikTok is ook niet het enige Chinese internetbedrijf dat Trumps in het vizier heeft. Tijdens een persconferentie vroeg een journalist of ook andere bedrijven zoals Alibaba tegen een handelsverbod of ban kunnen aanlopen, waarop de president bevestigde dat hij inderdaad ‘ook nog andere bedrijven bekeek’.

Alibaba is een van de grootste e-commercebedrijven ter wereld. Het werd in 1999 opgericht door Jack Ma en draait een omzet van zo'n 510 miljard dollar per jaar. Er staan zo'n 117.000 mensen op de loonlijst. 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-17T09:34:00.000Z Frederic Petitjean