Amerikaanse internetkabel landt niet meer in Hongkong

Dit artikel delen:
servers datacenter

Een nieuwe, onderzeese internetkabel die Google en Facebook zouden uitbaten tussen de VS en Hongkong komt er niet. De kabel krijgt twee andere bestemmingen: Taiwan en de Filipijnen. Dat meldt Bloomberg.

De plannen voor de Pacific Light Cable Network dateren al van 2017. De kabel zou in eerste instantie de VS met Hongkong verbinden, maar die bestemming is nu geschrapt na de almaar groter wordende spanningen tussen de VS en China. Enkele Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben begin juni aan de onafhankelijke Amerikaanse overheidsorganisatie Federal Communications Commission (FCC) geadviseerd om te weigeren dat de kabel in Hongkong aan land zou komen. De vrees bestaat dat China op die manier het internetverkeer dat erover loopt, zou kunnen afluisteren.

Een van de partners die samen met Google en Facebook de kabel zou bekostigen, was het bedrijf Pacific Light Data Communication uit Hongkong. Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten zou dat bedrijf banden hebben met het Chinese Dr. Peng Telecommunications, dat op zijn beurt weer onder controle zou staan van de Chinese overheid. Google en Facebook dienden daarop een nieuw voorstel in waarbij de kabel in Taiwan en de Filipijnen aankomt. Dat voorstel is nog niet goedgekeurd, maar heeft wel al de zegen van de inlichtingendiensten.

De nieuwe kabel heeft een capaciteit van 120 terabits per seconde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-31T11:25:00.000Z Frederic Petitjean