Internet Society Foundation opent subsidie-ruif

Dit artikel delen:
Onderzoek security

De Internet Society Foundation kondigt een nieuw subsidieprogramma aan voor onderzoek, gericht op vernieuwing van internet en/of de interneteconomie. Het programma is bedoeld voor onafhankelijke onderzoekers en onderzoeksinstellingen wereldwijd. Daarbij vindt een toekenning plaats van beurzen tot tweehonderdduizend dollar voor onderzoek met een looptijd van maximaal twee jaar.

Volgens de Internet Society Foundation speelt academisch onderzoek een belangrijke rol bij het waarborgen van de toekomst van internet. De stichting is gelieerd aan de Internet Society (Isoc), een internationale non-profitorganisatie die zich bezighoudt met beleid, technische standaarden en toekomstige ontwikkeling van internet.

In het aangekondigde subsidieprogramma ligt de nadruk op verduurzaming van internet en de interneteconomie. Bij verduurzaming (vergroening) kan het gaan om onderzoek naar het energieverbruik van internet en hoe dat te verminderen. Maar ook onderzoek naar de wijze waarop klimaatverandering en extreme weersomstandigheden de internetinfrastructuur bedreigen en de connectiviteit beperken.

Wat de interneteconomie betreft, daagt de Internet Society Foundation vorsers uit voorstellen in te dienen over hoe internet traditionele ideeën over concurrentie, productie en consumptie van goederen en diensten beïnvloedt. Of bijvoorbeeld hoe zo veel mogelijk burgers kunnen profiteren van de snel digitaliserende wereldeconomie. Onderzoeksvoorstellen gericht op de interneteconomie moeten een analyse van vroegere of huidige ecosystemen presenteren die inzicht biedt in hoe internet zicht in de toekomst verder kan ontwikkelen.  

Onderzoeksthema's die in 2021 voor subsidiëring in aanmerking komen zijn The Digital Divide and A Trustworthy Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-03T11:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.