Intracto doet tweede overname in Zweden

Dit artikel delen:

Het digitaal bureau Intracto doet een tweede overname in Zweden en lijft er het agentschap Awave in. Een complete focus op Zweden hanteert het bedrijf niet, Intracto blijft ook in België en Nederland overnemen.

Het Zweedse Awave is als bureau onder meer gespecialiseerd in de ontwikkeling van websites en digitale marketing. Het telt 55 medewerkers en heeft kantoren in Stockholm en Kopenhagen. Awave wordt samengevoegd met Stendahls, een bureau dat Intracto eerder ook al overnam in Zweden.

De overnames in Scandinavië moeten bijdragen om van Intracto een pan-Europese groep te maken. Al blijft de Belgische digitale groep ook in eigen land overnemen. Zo nam het vorige maand ook al de Antwerpse softwareontwikkelaar Foreach over, dat een veertigtal medewerkers telt.

Nederland

Intracto werd in 2005 opgericht door Pieter Janssens, die als midden-dertiger nog steeds aan het hoofd staat van het bedrijf. Vooral de laatste jaren volgt de ene overname na de andere. Eind vorig jaar stond de teller al op 26, en die tikt dus verder aan.

Vorig jaar deed Intracto met het Nederlandse We Are You de grootste acquisitie in zijn bestaan. Het bedrijf steeg daardoor naar een omzet van 170 miljoen euro. Eerder deze maand werd nog Force451 uit Den Haag toegevoegd aan de overnamelijst van Intracto.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-26T09:51:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.