Groepsnaam Intracto wordt iO

Dit artikel delen:

Pieter Janssens

De Belgische digitale-dienstengroep Intracto krijgt een nieuwe naam: iO. De groepsnaam Intracto verdwijnt, na bijna dertig overgenomen bedrijven, inclusief 1.500 werknemers.

Intracto werd in 2005 opgericht door Pieter Janssens, bijna letterlijk op zijn zolderkamer. De jongste jaren rijgde Janssens, met de inbreng van het investeringsfonds Waterland, de ene overname na de andere aan elkaar. Vorig jaar deed Intracto met het Nederlandse We Are You nog de grootste acquisitie in zijn geschiedenis.

Integratie

Dat overnametempo blijft hoog. De laatste weken werden twee spelers uit Scandinavië overgenomen. Recent kwam WeProvide, een Nederlandse websitebouwer voor e-commercebedrijven met veertig werknemers, bij de groep. Dit alles met als doel uit te groeien tot een pan-Europese speler. De nieuwe naam moet de integratie van al deze ingelijfde bedrijven benadrukken.

De groep, die intussen 1.500 medewerkers telt, specialiseert zich in digitale transformatie en - marketing. Het biedt in de markt een alternatief tussen de klassieke (en grote) consultants enerzijds en de klassieke reclamespecialisten anderzijds.

Intracto – voortaan dus iO – kondigde al aan om tegen eind dit jaar een omzet van 270 miljoen euro omzet te bereiken.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-10T11:27:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.