Fiberklaar steekt eerste spade in de grond

Dit artikel delen:

Ftth-leverancier Fiberklaar, waar Proximus in participeert, is officieel van start gegaan met zijn werken. In Geel werd afgelopen vrijdag de symbolische eerste spadesteek gezet waarmee de grondwerken voor het fibernetwerk van Fiberklaar in Vlaanderen van start gingen.

Fiberklaar heeft de ambitie om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van een glasvezelaansluiting in huis. Daar heeft het 2,5 miljard euro voor klaargezet. Daarmee realiseert het bedrijf een investering met de grootte van de werken aan de Oosterweelverbinding. In totaal zullen er zo'n vierduizend krachten aan het ondergrondse glasvezelnetwerk bouwen

Fiberklaar wil fiberaansluitingen toegankelijk maken voor de inwoners van kleinere gemeenten en provinciesteden, niet enkel voor wie in grotere (centrum)steden woont. De eerste spadesteek vond dan ook plaats in Geel.

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale tv, clouddiensten, gaming, vr, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en EDPnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-21T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.