Telenet knoopt weer aan met groei

Dit artikel delen:
John Porter CEO Telenet

Telenet-ceo John Porter

Telenet is zoals verwacht in 2021 opnieuw teruggekeerd naar groei, nadat de omzet in 2020 licht gedaald was. Dat meldt Belga. De opbrengsten en de bedrijfswinst stegen beide met 1 procent, tot respectievelijk bijna 2,6 miljard euro en 599 miljoen euro.

De nettowinst van de tweede grootste operator van België steeg met 16 procent tot 393,6 miljoen euro, de brutobedrijfswinst (ebitda) daalde wel met 1 procent, tot 1,367 miljard euro. Telenet maakt ook een ‘herberekende’ ebitda bekend waarin enkele grote en dure mediadeals niet vervat zitten, zoals de joint venture in de streamindienst Streamz en het contract voor de voetbalrechten. Als daar geen rekening mee wordt gehouden, stijgt de ebitda met twee procent. 

‘Wij zijn er in 2021 in geslaagd de negatieve trend van ons opbrengstenprofiel te keren, niet alleen dankzij een fors herstel van onze media-activiteit na de impact van COVID-19 in 2020, maar ook als gevolg van een aanhoudende bescheiden stijging van onze opbrengsten uit abonnementen’, zegt ceo John Porter in een persbericht. 

2022 wordt voor Telenet ‘ongetwijfeld opnieuw een cruciaal jaar’, met twee belangrijke strategische projecten die in de volgende maanden zullen worden voltooid, aldus de topman. ‘De besprekingen met Fluvius over het Vlaamse datanetwerk van de toekomst vorderen goed, net als de strategische beoordeling van onze activiteit mobiele torens.’ Met dat laatste bedoelt Porter dus het afsplitsen van het zendmastenpark van Telenet. 

Het bedrijf verwacht dit jaar dan ook een organische groei van de opbrengsten en de ‘aangepaste’ ebitda. Het bedrijf stelt de uitbetaling van een brutodividend van 1,375 euro per aandeel voor.

Beleggers waren echter niet overtuigd door de cijfers van Telenet. In Brussel is het aandeel het kneusje van de Bel-20, met een verlies van bijna 3,5 procent.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-10T11:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.