Amazon start registratie voor Belgische onlinewinkel

Dit artikel delen:

Amazon lanceert Amazon.com.be, een lokale onlinewinkel voor Belgische klanten. Verkooppartners kunnen hun bedrijf hiervoor registreren. Vandaag verkopen overigens al ruim duizend kmo’s via de internationale Amazon-winkels. Daar komt binnenkort dus een Belgisch filiaal bij.

Dat Amazon werkt aan een Belgische online winkel was al langer bekend. Belgische klanten winkelen al jaren op de Amazon webshops bij de buren, zoals Amazon.fr, Amazon.nl en Amazon.de.

Het bedrijf geeft nu ook te kennen dat Amazon.com.be de komende maanden zijn virtuele deuren zal openen en werkt daar ook naartoe. Daarom kunnen partners nu al hun bedrijf registreren op sell.amazon.com.be en hun productassortiment voorbereiden op de lancering. Amazon.com.be moet, volgens de gigant, de thuisbasis worden voor grote én kleine Belgische bedrijven.

‘E-commerce biedt enorme kansen voor Belgische ondernemers op Amazon, aangezien de verkoop door derden wereldwijd op Amazon goed is voor meer dan 50 procent van alle verkochte fysieke producten’, klinkt het in het persbericht van Amazon. Al meer dan duizend Belgische kleine en middelgrote ondernemingen (kmo) uit diverse sectoren verkopen nu al op Amazon, blijkt uit cijfers die de onlinegigant aanhaalt. Ze bieden hun producten aan op een of meer van de 21 webshops van Amazon wereldwijd, waardoor ze hun verkoopkanalen diversifiëren en honderden miljoenen klanten bereiken.

Bezorgdiensten

Sinds Amazon klanten in België begon te bedienen, heeft de organisatie naar eigen zeggen sterke relaties opgebouwd met bezorgdiensten in het hele land. Amazon is ook van plan om in de herfst van 2022 een eigen bezorgcentrum te openen in Antwerpen. Dat zal volgens het bedrijf vijftig permanente banen opleveren in de regio en kansen scheppen voor lokale koerierdiensten, die ongeveer tweehonderd extra chauffeurs in de regio in dienst zullen nemen.

‘Door de groeiende vraag van de klanten verwachten wij ons netwerk van leveringspartners in België uit te breiden, terwijl we blijven samenwerken met onze trouwe partners - in de eerste plaats met onze langetermijnpartner, Bpost’, stelt Eva Faict, country manager voor Amazon.com.be. ‘We kijken ernaar uit om kansen te creëren voor Belgische koeriersbedrijven en hun werknemers.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-28T12:30:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.