Elon Musk op Twitter: ‘Ik ben eigenaar van Twitter’

Dit artikel delen:

Elon Musk is dan toch de eigenaar van Twitter geworden. De deal van 44 miljard dollar kwam rond na een rumoerige tijd, waarin een langdurig juridisch gevecht dreigde te ontstaan tussen het sociale-mediaplatform en de miljardair. Musk leek onder de deal uit te willen nadat het beursklimaat verslechterde en zijn autobedrijf Tesla minder goed draaide.

Volgens The New York Times hebben zeker vier leden van het bestuur van Twitter meteen na de overname hun congé gekregen, onder wie topman Parag Agrawal. Musk is van plan tijdelijk de rol van nieuwe topman op zich te nemen totdat er een nieuwe bestuurder is gevonden.

'De vogel is bevrijd', tweette Musk, een verwijzing naar het logo van Twitter. Zijn tweet is een hint naar zijn plan om van het invloedrijke sociale medium weer een dorpsplein te maken waar iedereen zonder veel restricties zijn mening kan uiten, onder het mom van de vrijheid van meningsuiting. De moderatie van content komt op een laag pitje te staan. Bij overtreding van de regels zijn hooguit tijdelijke schorsingen mogelijk. Zo zou Musk de verbannen oud-president Donald Trump weer op het platform willen toelaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-28T11:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.