Pierre Dumont ontvangt Lifetime Achievement Award

Dit artikel delen:

Pierre Dumont

Pierre Dumont krijgt de Computable Lifetime Achievement Award. Op 12 mei om 16.00 uur wordt de onderscheiding uitgereikt door Prins Laurent in het Future Lab van Cybersec Europe in Brussels Expo.

Het is opvallend dat ook deze keer een topman van een netwerkintegrator de prijs in ontvangst mag nemen. Het toont de impact van deze spelers op de Belgische ict-biotoop. Pierre Dumont was ruim dertig jaar een rots in de branding, doorstond woeste stormen en behelst zowat de hele technologische geschiedenis. Van de eerste 300-bits-per-seconde-modems tot de huidige digitale topmogelijkheden. En hij bleef al die tijd in dezelfde onderneming aan de kop ondanks diverse overnames, wat een zeldzaamheid is. Dumont nam nooit een blad voor de mond, noemde man en paard en stond dicht bij zijn klanten.

Zuid-Afrika

Dumont begon begin jaren negentig bij het Brusselse ComTech met zowat acht medewerkers. Netwerkcommunicatie stond nog in de kinderschoenen. ComTech werd in mei 1997 overgenomen door het Zuid-Afrikaanse Persetel. Enkele maanden later volgde de fusie met Q Data, ook uit Zuid-Afrika en volgde er een rebranding in de naam Dimension Data, kortweg Didata. In 2001 werd de Europese integratiedivisie van Comparex overgenomen. Dimension Data groeide uit tot een van de belangrijkste integratoren in België en de grootste partner van Cisco en EMC. Aanvankelijk was Didata actief in de Brusselse en Waalse regio maar Dumont slaagde er ook in om in Vlaanderen voet aan de grond te krijgen.

Opvallend feit: begin 2006 liet hij een bestelwagen aanrukken in Haasrode toen bekend werd dat rivaal Telindus overgenomen werd door Proximus. Didita riep de Telindusmedewerkers toen op om niet naar Proximus over te stappen maar voor hen te kiezen. Inmiddels groeide de jaarlijkse Dimension Data party uit tot een van de grootste events in ons land met ruim achthonderd aanwezigen.

In 2010 telde de Japanse telecomoperator NTT liefst 2,5 miljard neer voor Dimension Data dat onder die naam door het leven bleef gaan. Eind 2013 groeide het nog sterker toen het NextiraOne overnam, de gewezen integratietak van Alcatel Bell. Er waren wat spanningen wegens een cultuurclash maar Dumont, die houdt van snelle wagens en racen, wist het in goede banen te leiden. Hij stond toen aan de top van 350 medewerkers en een gezamenlijke omzet van 155 miljoen euro.

Pas in 2019 veranderde de naam Dimension Data in NTT toen het samengevoegd werd met NTT Security en de NTT telecombusiness buiten Japan. Dumont bleef tot enkele maanden geleden country manager voor België, goed voor 800 werknemers en een omzet van liefst 330 miljoen euro.

Pierre Dumont geeft op 12 mei op Cybersec Europe in de Brusselse expo om 15.00 een presentatie over ‘The fuzy future of it’. Wil u erbij zijn, het is gratis maar inschrijven is een must.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-03T10:48:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.