Salesforce.com strikt oud-Dell-topman Taal

Dit artikel delen:
Renzo Taal

Renzo Taal

Crm-softwareleverancier Salesforce.com heeft Renzo Taal aangesteld als vice president voor Noord-Europa. In deze functie is hij verantwoordelijk voor tien Europese landen, waaronder Nederland en België. Taal komt van Philips, waar hij leiding gaf aan de transformatie van de lichtdivisie. Daarvoor was hij managing director van Dell in Nederland en leidde hij de Europese operatie.

Taal werkte op Dell’s hoofdkantoor in Texas aan de transformatie van Dell naar modern dienstenbedrijf en was daarnaast verantwoordelijk voor de sectoren Healthcare en Life Sciences. Ook maakte hij onderdeel uit van de directie van Dell in China. Taal werd bij Dell Nederland opgevolgd door Jeannine Peek. Onder zijn leiding is Dell Nederland begonnen met het uitbreiden van het hardwareportfolio en werd meer ingezet op diensten. Hij is afgestudeerd in bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en studeerde daarnaast aan de Harvard Business School.

Het in gang zetten en begeleiden van transformaties vormt de rode draad in de loopbaan van Renzo Taal. ‘In de fase waarin onze samenleving zich bevindt, vinden baanbrekende veranderingen plaats die stuk voor stuk alleen mogelijk zijn dankzij technologische innovaties’, zegt hij daarover. ‘Mijn overstap naar Salesforce.com heeft daar alles mee te maken. Ik ken geen bedrijf dat momenteel zo ingrijpend de manier verandert waarop bedrijven zaken doen met hun klanten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-05T11:37:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.