Managed hosting door True

Microsoft-topman Tatarinov wordt CEO Citrix

 

CEO Citrix

Het bestuur van Citrix heeft Kirill Tatarinov benoemd tot president en ceo van de onderneming. De Microsoft-veteraan treedt ook toe tot het bestuur van Citrix. Hij neemt het stokje over van interim president en ceo Robert Calderoni. Deze blijft bij Citrix aan als bestuursvoorzitter en richt zich in deze rol op de uitvoering van het strategisch plan, dat focust op operational excellence, vermogensstructuur en vereenvoudiging van het portfolio.

Kirill Tatarinov stapt op 25 januari het hoofdkantoor van Citrix binnen als de nieuwe ceo en president van de ict-onderneming. Tatarinov heeft dertig jaar ervaring in de ict-branche, waarvan de afgelopen dertien jaar bij Microsoft. Daar heeft hij diverse topfuncties bekleed, waaronder de laatste negen jaar bij Microsoft Business Solutions (MBS).

Tatarinov groeide op in Moskou en behaalde een master’s degree in systeembouw aan de Moskou Universiteit voor Transportbouwkunde en een master’s degree in bedrijfseconomie aan de Houston Baptist University. In 1986 starte hij zijn loopbaan in de ict en werkte bij verschillende systeem-, netwerk- en consultingbedrijven in Rusland, Israël en Australië.

Hij was ook medeoprichter, hoofdarchitect en hoofd research and development bij Patrol Software, een ontwikkelaar van innovatieve softwareoplossingen voor systemen en netwerkbeheer. Dit bedrijf werd in 1994 door BMC overgenomen, waar Tatarinov werd aangesteld als senior vice president en chief technology officer (cto). In 2002 trad hij in dienst bij Microsoft waar hij de leiding kreeg over de management en solutions-divisie. Vier jaar later maakte Tatarinov de overstap naar een topfunctie bij MBS.

 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5687906). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×