Esas zoekt 200 nieuwe werknemers voor IoT-projecten

Bedrijf mikt op verdere groei dankzij verdubbeling IoT-markt

Dit artikel delen:
vacature

De Belgische it-dienstverlener Esas gaat op zoek naar tweehonderd nieuwe medewerkers. De nieuwe medewerkers worden vooral ingezet voor internet of things-projecten. Er zijn vooral openstaande vacatures voor ingenieurs, technici en telecominstallateurs.

Esas is een Belgische it-dienstverlener die vandaag al ruim duizend medewerkers telt. Het bedrijf mikt naar eigen zeggen op verdere groei. Zo zo kreeg Esas groeikapitaal toegestopt van het Antwerpse investeringsagentschap Buysse & Partners. Het bedrijf lijfde zowat een jaar geleden ook zijn Belgisch-Nederlandse sectorgenoot Simac 3Services (S3S) in.

Markt IoT verdubbelt

Esas sloot eind vorig jaar enkele grote nieuwe contracten af en voorziet dat de markt voor internet of things-dienstverlening de komende drie tot vijf jaar zal verdubbelen. 'We willen klaar zijn om volop in te spelen op deze groei. We zoeken dit jaar minstens tweehonderd nieuwe werknemers', zegt Hilde Boschmans, chief hr officer. 'Een hele uitdaging, want we hebben vooral werkkrachten met een technische achtergrond nodig. Dat is bijna een knelpuntberoep geworden. Bovendien zijn nieuwe medewerkers niet meteen inzetbaar gezien de specificiteit van onze activiteiten. We calculeren een aanzienlijke opleidingsperiode in.'

Nationaal

Zowat tachtig procent van de nieuwe medewerkers zal zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel actief zijn. 'Die nationale spreiding ligt aan de aard van onze activiteiten', aldus Boschmans. 'Een groot deel van onze medewerkers gaat op pad of werkt in naam van onze klanten, bedrijven die voornamelijk actief zijn in de telecom-, ict- en energiesector. Ze zijn in heel België actief om de toestellen of de infrastructuur van onze klanten te installeren, te onderhouden of te vervangen', weet Boschmans.

Overnames

De zoektocht naar de tweehonderd nieuwe medewerkers komt, naar eigen zeggen, door de grote organische groei die Esas noteert. Dit dankzij grote outsourcingcontracten. Daarnaast liet Esas weten dat het ook nog verschillende overnames plant. Mogelijk gaat het dus om méér dan tweehonderd mensen die het bedrijf zal zoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-16T09:03:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.