BeCentral wil digitale opleidingen democratiseren

Dit artikel delen:
Opleiding volwassenen educatie

Iedereen met interesse in de digitale wereld en met motivatie toegang geven tot de juiste opleiding. Dat is de ambitie van BeCentral, een nieuw opleidingsinitiatief in het Centraal Station in Brussel.

Aan de ene kant een grote jeugdwerkloosheid en aan de andere kant een it-industrie die schreeuwt om nieuwe mensen. Aan die scheefgetrokken situatie wil BeCentral iets doen. In een kantoorruimte van tweeduizend vierkante meter boven het Brusselse Centraal Station begint de organisatie daarom met opleidingen voor iedereen die in de digitale economie aan de slag wil, zo meldt De Standaard. Er zullen lessen gegeven worden, er worden werkplekken ingericht en ontmoetingsruimtes gebouwd.

De eerste cursussen leiden mensen op tot programmeur. De deelnemers moeten geen diploma hebben en er wordt geen inschrijvingsgeld gevraagd. Vooral jongeren met een moeilijke socio-economische achtergrond behoren tot de doelgroep.

Het initiatief wordt ondersteund door een hele rist grote namen uit de Belgische technologiewereld. Onder meer Peter Hinssen, Frank Maene (Volta Ventures), Karen Boers (Startups.be) en Omar Mohout (UAntwerpen) trekken mee aan de kar. Ook minister van Digitale Agenda Alexander De Croo steunt het initiatief.

De financiering van BeCentral gebeurt door 28 organisaties en bedrijven waaronder Telenet, Orange, Degroof Petercam en de 4Wings Foundation. Er loopt ook een lening bij het FPIM, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij. Uiteindelijk moet de organisatie zelfbedruipend worden, onder meer door huurinkomsten van de lokalen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-15T11:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.