Proximus-topvrouw krijgt loonsverhoging

Dit artikel delen:
Dominique Leroy

Ceo Dominique Leroy van Proximus heeft vorig jaar 866.009 euro brutoloon gekregen, zo blijkt uit het jaarverslag van het telecombedrijf. Dat is een loonsverhoging van ongeveer 67.000 euro.

Het basisloon van Leroy bedroeg vorig jaar 505.005 euro, iets meer dan de 500.000 euro in 2015 door een indexering die bij Proximus werd toegepast, zo meldt het persagentschap Belga. Daarnaast krijgt Leroy ook nog variabele vergoedingen op korte termijn ten belope van 178.875 euro, pensioenvoordelen en voordelen na uitdiensttreding van 169.666 euro en andere voordelen ter waarde van 12.463 euro.

De andere leden van het directiecomité verdienden samen iets meer dan zes miljoen euro. Wie precies wat krijgt, vertelt Proximus traditiegetrouw niet. Alle leden van het directiecomité, behalve Leroy, krijgen ook een bonus op lange termijn. Enkele weken geleden raakte bekend dat de regering dat soort bonus voor Leroy vorig jaar niet wilde invoeren.

Ook de leden van de raad van bestuur van Proximus, die voor de helft wordt ingevuld door de Belgische staat, krijgen een vergoeding. In de raad zetelen onder meer voormalig minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) en voormalig Europees Commissaris Karel De Gucht (Open VLD). De vergoeding van De Clerck loopt het hoogst op omdat hij voorzitter is. Hij woonde zeven vergaderingen van de raad van bestuur bij en twaalf bijeenkomsten van comités. Daarvoor kreeg hij 166.499 euro bruto. De Gucht volgde zeven vergaderingen en twee comités en ontving 69.500 euro.

IT Person of 2015

Peter Hinssen is door Computable uitgeroepen tot IT Person of the Year. Hij krijgt op 22 maart om 14.00 uur in het Computable Café de award uitgereikt uit handen van William Visterin, hoofdredacteur van Computable. Dat is tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event op 22 en 23 maart in Brussels Expo. Bezoekers zijn van harte welkom en kunnen zich gratis registreren.

Hinssen is de tweede IT Person of the Year bij Computable. Hij volgt Dominique Leroy op. Zij won vorig jaar de eerste editie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-17T11:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.