Fednot benoemt Paul Danneels tot CTO

Dit artikel delen:

Fednot, de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat, heeft Paul Danneels aangenomen als chief transformation officer. Hiervoor werkte hij tien jaar lang als cio bij het Vlaamse overheidsbedrijf VDAB. Danneels start in juni 2017 in zijn nieuwe functie. Rudi Somers, die het ict-team sinds december 2016 vorig jaar ad interim aanstuurt, is vanaf nu ook officieel cio bij de federatie.

In zijn tijd bij de VDAB kwam Danneels sterk in het nieuws omdat hij als één van de eerste cio’s voor Google apps koos. Daardoor kwam hij op de radar van de innovatiefste it-leiders. Danneels zorgde ook voor de digitale transformatie en zette bij de VDAB volop in op het gebruik van big data.

In 2015 werd hij nog door Cionet, de wereldwijde vakvereniging voor it-managers, verkozen tot Europese cio in de publieke sector. Sinds 2016 is Danneels ook actief als voorzitter van Cionet Belgium. Hij blijft deze rol vervullen.

Profiel

De 59-jarige Danneels studeerde burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Antwerpen, maar is ook ere-gezant (fellow) van de economica-afdeling van KULeuven. Na een loopbaan van veertien jaar bij CSC en ruim vier jaar bij IBM verkoos hij de leverancierskant te verlaten en ging hij in 2005 als cio aan de slag bij het Federaal Voedselagentschap. Twee jaar later startte hij bij de VDAB. Eind vorige maand maakte Danneels bekend dat hij de VDAB verlaat en uitkijkt naar een job bij een bedrijf in een transformatieproces.

Dat wordt dus Federatie van het Belgische notariaat. Voorzitter Erik Van Tricht wijst er in een interne nota op dat Fednot moet ‘anticiperen op de veranderingen zodat de notaris de verwachtingen van de markt kan blijven inlossen, of zelfs overtreffen. Maar anticiperen, vooruitkijken, langetermijnstrategie, out-of-the box thinking, disruptie, consumerization, blockchain, mobile, app’s... is een uitdaging wanneer je bedolven wordt onder de dagelijkse taken’. 

Fednot, opgericht in 1891, begeleidt notariskantoren met juridisch advies, management en ict-oplossingen. Het netwerk van 1150 kantoren telt 1550 notarissen en 800 medewerkers. Samen verwerken zo’n 900.000 akten per jaar. Fednot ondersteunt de kantoren met juridisch advies, management en ict-oplossingen. De federatie is gevestigd in Brussel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-26T09:24:00.000Z Luc Blyaert en Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.