B-hive wil personeelsproblemen scale-ups oplossen

Dit artikel delen:
School

B-hive, het Belgische fintechplatform waar Wim De Waele en Jurgen Ingels bij betrokken zijn, lanceert Scale-ups.eu. Het initiatief helpt groeiende bedrijven bij de lastige zoektocht naar geschikt personeel.

Om die zoektocht naar geschikte medewerkers concreet te maken, sluit Scale-ups.eu samenwerkingen af met grote Belgische onderwijsinstellingen als KULeuven, RUGent en Vlerick Business School, zo verklaarde Wim De Waele aan Kanaal Z.

Er zullen trainingen en workshops georganiseerd worden waar zowel technische vaardigheden worden aangeleerd als meer marketing- en sales-achtige vaardigheden. Dat zal vooral op projectmatige basis gebeuren, aldus De Waele, omdat dit zaken zijn die je niet zozeer in een statisch klaslokaal onder de knie krijgt, maar wel al doende. Elke onderwijsinstelling zal daarbij haar beste troeven uitspelen. Zo is men aan de KULeuven bezig met alles wat cybersecurity betreft en is de RUGent sterk in big data en internet of things.

De trainingen richten zich zowel op mensen die al een basisopleiding hebben gekregen en die die willen aanvullen met trainingen rond big data of de blockchain, als op pure techneuten die zich willen versterken in pakweg marktanalyse of business development. Die laatsten zullen dan bijvoorbeeld bij Vlerick terechtkunnen. Ook profielen die ervaring willen opdoen in het uitbouwen van een organisatie in het buitenland of die producten moeten concipiëren voor een buitenlandse markt, zullen in het aanbod hun gading vinden, aldus De Waele.

Als alles volgens plan verloopt, zullen de trainingen starten in het najaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-08T14:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.