Managed hosting door True

Henri Van Engelen nieuwe voorzitter Realdolmen

 

Vergadering

Huidig voorzitter Thierry Janssen van Realdolmen wordt opgevolgd door Henri Van Engelen. Dat maakt het softwarebedrijf bekend bij de voorstelling van de jaarcijfers.

De raad van bestuur van Realdolmen zal Henri Van Engelen voordragen als nieuwe bestuurder aan de Algemene Vergadering van aandeelhouders, met de bedoeling hem nadien te verkiezen als nieuwe voorzitter van de raad en als voorzitter van het benoemings- en remuneratiecomité. Dat heeft Realdolmen bekendgemaakt in zijn laatste jaarrapport.

Henri Van Engelen is burgerlijk ingenieur en begon zijn loopbaan bij IBM waar hij opklom tot managing director Personal Computers voor België & Luxemburg, vooraleer Atos Origin België & Luxemburg te leiden als Chief Executive Officer. In 2006 stapte hij over naar Wolters Kluwer waar hij nu Europees managing director Tax & Accounting is.

Vorige maand maakte Realdolmen al bekend dat Rika Coppens de raad van bestuur vervoegt als onafhankelijk, niet-uitvoerd bestuurder, ter vervanging van Lieve Mostrey.

Uit de cijfers van Realdolmen blijkt dat het bedrijf in het gebroken boekjaar 2016-2017 een omzet van 243,8 miljoen euro heeft gedraaid; ruim drie procent meer dan vorig jaar. Het nettoresultaat steeg met 2,8 procent naar 110 miljoen euro. Het recurrente bedrijfsresultaat steeg naar twaalf miljoen euro, de marge dikte aan van 4,5 naar 4,9 procent. Het bedrijf zit op een netto kaspositie van bijna 28 miljoen euro. De aandeelhouders krijgen een dividend van 69 eurocent per aandeel uitgekeerd. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6037518). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.