Henri Van Engelen nieuwe voorzitter Realdolmen

Dit artikel delen:
Vergadering

Huidig voorzitter Thierry Janssen van Realdolmen wordt opgevolgd door Henri Van Engelen. Dat maakt het softwarebedrijf bekend bij de voorstelling van de jaarcijfers.

De raad van bestuur van Realdolmen zal Henri Van Engelen voordragen als nieuwe bestuurder aan de Algemene Vergadering van aandeelhouders, met de bedoeling hem nadien te verkiezen als nieuwe voorzitter van de raad en als voorzitter van het benoemings- en remuneratiecomité. Dat heeft Realdolmen bekendgemaakt in zijn laatste jaarrapport.

Henri Van Engelen is burgerlijk ingenieur en begon zijn loopbaan bij IBM waar hij opklom tot managing director Personal Computers voor België & Luxemburg, vooraleer Atos Origin België & Luxemburg te leiden als Chief Executive Officer. In 2006 stapte hij over naar Wolters Kluwer waar hij nu Europees managing director Tax & Accounting is.

Vorige maand maakte Realdolmen al bekend dat Rika Coppens de raad van bestuur vervoegt als onafhankelijk, niet-uitvoerd bestuurder, ter vervanging van Lieve Mostrey.

Uit de cijfers van Realdolmen blijkt dat het bedrijf in het gebroken boekjaar 2016-2017 een omzet van 243,8 miljoen euro heeft gedraaid; ruim drie procent meer dan vorig jaar. Het nettoresultaat steeg met 2,8 procent naar 110 miljoen euro. Het recurrente bedrijfsresultaat steeg naar twaalf miljoen euro, de marge dikte aan van 4,5 naar 4,9 procent. Het bedrijf zit op een netto kaspositie van bijna 28 miljoen euro. De aandeelhouders krijgen een dividend van 69 eurocent per aandeel uitgekeerd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-09T11:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.