Collibra-CEO verkozen tot ‘baanbrekende innovator’

Dit artikel delen:
R&D

Felix Van De Maele is verkozen tot de selecte groep ‘Innovators Under 35 Europe’. Van De Maele is medeoprichter en ceo van Collibra, een succesvolle spin-off van de VUB die zich met big data bezighoudt.

De ‘Innovators Under 35’ is een initiatief van MIT Technology Review, het technologietijdschrift van het vermaarde Massachusetts Institute of Technology. Eerdere winnaars waren onder andere Daniel Ek, de ceo en medeoprichter van Spotify en de medeoprichter van Google, Sergey Brin. Na meer dan duizend aanmeldingen, maanden werk en uren discussiëren, is de redactie van MIT Technology Review tot een Europese lijst gekomen en een lijst met tien Belgische aanstormende innovatiepersoonlijkheden.

Naast Van De Maele staan daar onder meer ook Mohamad Hasan Bahari op (van Sensifai, een bedrijf dat deep learning-technieken toepast op beeldherkenningssoftware), Vincent Spruyt (van Sentiance, een platform dat data van smartphones en sensoren gebruikt om menselijk gedrag te voorspellen) en Samuel Van de Velde (die zich aan de RUG met indoor positioning bezighoudt). Ook in de gezondheidszorg werden verschillende landgenoten gelauwerd, zoals Victor Dillard (Desktop Genetics), Malgosia Ratajska (Yagram Health), Jelle De Smet (EyeCo) en Damya Laoui (kankerimmunotherapie). Zonnecelonderzoeker Bert Conings en astronoom Julien De Wit behoren ook tot de gelukkigen.

Felix Van de Maele wordt geroemd omdat hij het belang van big data vroegtijdig inzag. ‘Acht jaar geleden begon Felix Van de Maele Collibra met één fundamenteel geloof in gedachten: die gegevens zijn de hoeksteen van alles’, aldus MIT Technology Review. Vanuit Brussel profileert Collibra zich als een van de toonaangevende spelers op de markt. Collibra werkt voor allerlei disciplines, van onderwijs over financiële diensten tot de overheid en bedient dagelijks honderden klanten.

Op twintig juni worden de tien Belgische laureaten gehuldigd tijdens een ceremonie in Brussel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T09:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.