Citrix en Tatarinov na anderhalf jaar uit elkaar

Dit artikel delen:
CEO Citrix

Kirill Tatarinov

Citrix neemt binnen anderhalf jaar afscheid van ceo Kirill Tatarinov. De bestuurder die eerder in de top van Microsoft werkte, was speciaal aangetrokken om een bedrijfsstrategie gericht op cloudcomputingvorm te geven. Tatarinov wordt vervangen door financieel directeur (cfo) en managing director (coo) David Henshall. Het is onduidelijk waarom Tatarinov vertrekt en waar hij zijn carrière voortzet.

Henshall moet de transformatie naar een cloud-eerst-praktijk versneld doorvoeren, blijkt uit een toelichting van Citrix. Henshall richt zich naast die transformatie naar de cloud op vergroting van de winstmarge.

Mark Coyle, die in de hiërarchie een trede lager stond dan de voormalig cfo (Henshall), wordt nu tijdelijk de eindverantwoordelijke op financieel gebied (interim-cfo).

Het bestuur van Citrix formeert ook een nieuwe bestuurscommissie. Die is gericht op een verhoging van de winstmarges, kapitaalverdeling en cloudtransformatie. Daarin zetelt ook de voorganger van Tatarinov, Robert Calderoni die ad-interim ceo was.

Securitybedrijf

Het bedrijf is summier over de reden van het vertrek van Kirill Tatarinov. Het enige dat het bestuur meldt, is dat er in gezamenlijke overeenstemming besloten is om uit elkaar te gaan. Tatarinov die officieel op 25 januari 2016 voor Citrix aan de slag ging, stapt dus binnen anderhalf jaar op.

Tijdens de conferentie Citrix Synergy 2017, die eind mei 2017 in Orlando plaatsvond, profileerde Tatarinov Citrix nog nadrukkelijk als securityorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-11T21:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.