Sergio Colella is nieuwe baas Sita in Europa

Italiaan is opvolger van afzwaaiende Nederlander Dave Bakker

Dit artikel delen:

Sergio Colella

Luchtvaartautomatiseerder Sita heeft Sergio Colella aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter voor Europa. De Italiaan wordt verantwoordelijk voor de vernieuwde strategische koers in deze regio. Colella, die bij HPE vandaan komt, volgt de Nederlander Dave Bakker op die jarenlang bij Sita werkte. Hij heeft het bedrijf verlaten om elders nieuwe kansen te grijpen, aldus het it-bedrijf.

Colella werkt vanuit standplaats Génève, Zwitserland, en maakt deel uit van het uitvoerende directieteam. Volgens Sita heeft hij ruime ervaring met grootschalige it-transformatieprogramma’s en die ervaring wil hij toepassen om Sita naar een nieuwe groeifase te brengen.

Voorheen werkte hij drie jaar bij HP als vicevoorzitter van het bestuur en als algemeen directeur van HP Enterprise Services regio EMEA-zuid. Daarvoor was Colella werkzaam bij Accenture en verantwoordelijk voor de activiteiten in de auto-industrie en de transportwereld in Europa en Latijns-Amerika. Hij startte zijn carrière in 1988 als managementconsultant bij Accenture, waarna hij verschillende managementposities bekleedde.

Luchtvaartautomatiseerder Sita is eigendom van ruim vierhonderd leden uit de luchttransportsector. Het biedt diensten op zo'n duizend luchthavens wereldwijd en telt meer dan tweeduizend medewerkers. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 1,7 miljard dollar. Dochterondernemingen en joint ventures zijn Sitaonair, Champ Cargosystems en Aviareto.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-13T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.