Managed hosting door True

Nieuwe financieel directeur bij X-Fab

 

Contract ondertekenen

De Belgisch-Duitse chipfabrikant X-Fab, een zusterbedrijf van Melexis, heeft Alba Morganti aangesteld als nieuwe cfo. Zij neemt het roer over van Chris Förster die het bedrijf tegen eind dit jaar verlaat.

Alba Morganti is gespecialiseerd in commercieel management en marketing en behaalde een masterdiploma financiële wetenschappen. Ze begon haar carrière als credit &lLarge corporate manager bij Sanpaolo IMI Bank. In 2001 vervoegde ze Duferco als structured finance director van de afdeling European Industrial Group. Na de overname van NLMK Group werd ze corporate finance director voor alle Europese activiteiten van de staalgroep. In 2014 werd ze cfo en lid van de raad van bestuur van SMT Group, een verdeler van Volvo-trucks en bussen.

X-Fab is onderdeel van de Melexis-groep en is gespecialiseerd in het maken van chips voor de industrie, de automobielsector en medische toepassingen. De analoog-digitaal ic’s van het bedrijf (mixed signal ic’s) en mems (micro-electro-mechanical systems) worden in zes fabrieken gebouw in Duitsland, Frankrijk, de VS en Maleisië. Het bedrijf stelt zo’n 3800 mensen te werk. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6208774). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.