Caroline Princen wordt nieuwe voorzitter rvc Ordina

Dit artikel delen:
Ordina

De beursgenoteerde ict-dienstverlener Ordina benoemt Caroline Princen per 28 april 2018 als lid van de raad van commissarissen (rvc). Ze gaat eveneens de rol van voorzitter vervullen. Princen volgt Johan van der Werf op, die sinds 2010 als commissaris verbonden is aan Ordina.

Johan van der Werf, huidig voorzitter van de rvc: ‘Ik ben verheugd met de voorgestelde komst van Caroline Princen in onze raad van commissarissen. Zij is een ervaren bestuurder en toezichthouder, heeft inzicht en ervaring in vele sectoren in Nederland en in de overheid. Daarnaast heeft ze ook goede ervaring in werken met hooggekwalificeerde medewerkers en op human resources-gebied en dat is voor Ordina van belang.’

Een woordvoerder van Ordina benadrukt dat de ervaring die Caroline Princen heeft op het vlak van het ‘werken met hooggekwalificeerde medewerkers en op hr-gebied’ zoals Van der Werf het schetst, geen directe relatie heeft met het hoge verloop bij Ordina. ‘Caroline is voorgedragen aan de aandeelhouders en moest daarbij voldoen aan een bepaald profiel. Als voorzitter van de rvc is het natuurlijk wel van belang dat je in een bedrijf waar mensen de omzet maken, affiniteit hebt met people management en het toekomst klaar maken van het personeelsbestand.’

Profiel

Caroline Princen is vicevoorzitter van de raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, lid van de rvc van Royal Flora Holland en lid raad van toezicht van het Filminstituut EYE. Zij was lid van de raad van vestuur van ABN Amro van 2010-2017.

Ict-dienstverlener Ordina is actief in de Benelux. De belangrijkste markten waarin de dienstverlener actief is, zijn de overheid, financiële sector, industrie en de zorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-13T10:40:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.