Dassault Systèmes schudt directie door elkaar

Dit artikel delen:

Het van oorsprong Franse softwarebedrijf Dassault Systèmes (gespecialiseerd in 3D design en -engineering-programma's) kondigt verschillende nieuwe benoemingen in zijn directie aan. Een van de oprichters trekt zich na 36 jaar terug.

Philippe Forestier, een van de mannen die in 1981 Dassault Systèmes oprichtten, trekt zich na ruim dertig jaar terug uit zijn bedrijf. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt in een persbericht. Forestier, die aan de prestigieuze Ecole Nationale Supérieure de l'Aéronautique et de l'Espace studeerde, was een van de grondleggers van Catia, de geometrische modeler die Dassault Systèmes mee op de kaart zette en die de basis vormde van de cad/cam-producten van het bedrijf. Momenteel droeg hij de titel van vicepresident Global Affairs & Communities. Naast Forestier treedt ook Monica Menghini terug en dit om privéredenen. Zij was als vicepresident verantwoordelijk voor de strategie.

Tegelijk zijn er ook een rits benoemingen. Zo wordt Thibault de Tersant benoemd tot algemeen secretaris. Hij was voorheen binnen het concern actief als financieel directeur. De nieuwe financieel directeur wordt Pascal Daloz, hij neemt bovendien ook de rol van directeur strategie op zich. Daloz werkt al zeventien jaar bij Dassault Systèmes en is momenteel verantwoordelijk voor merkontwikkeling.

Nieuw binnen het Executive Committee is Florence Verzelen. Zij neemt de rol op zich van vicepresident voor marketing, communicatie en global affairs. Verzelen is afkomstig van Engie Europe waar zij verantwoordelijk was voor business development en innovatie. Daarvoor werkte ze onder meer bij Société Générale en de Europese Commissie. Verzelen is momenteel ook actief als lid van de raad van commissarissen van Air France. Op het World Economic Forum van 2013 werd ze verkozen tot Young Global Leader. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-23T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.