Oostendse Zora Bots komt met nieuwe robot

Dit artikel delen:
Robot

Het Belgische bedrijf Zora Bots heeft een nieuwe humanoïde robot ontwikkeld die naar de naam 'Oliver' luistert. Tegelijk kondigt bouwondernemer Bart Versluys aan dat hij zijn aandeel in het bedrijf optrekt.

Zora Bots uit Oostende heeft een nieuwe humanoïde robot ontwikkeld die Oliver werd gedoopt. De robot herkent gezichten, kan stemmen analyseren en beweegt vlot in elke richting. Oliver kan ook obstakels vermijden en mensen begeleiden naar hun bestemming. Sinds enkele jaren in het bedrijf actief op de ontwikkeling van robots die onder meer in de gezondheidszorg (Zora) en in de retail (Pepper) gebruikt kunnen worden.

Bart Versluys

Aandeelhouder Bart Versluys van de gelijknamige bouwgroep investeerde vorig jaar al vijf miljoen euro in het bedrijf en heeft zijn kapitaalinbreng aanzienlijk verhoogd om een internationale doorbraak van de Zora Bots te vergemakkelijken. Daarmee heeft hij nu de helft van de aandelen in handen. Fabrice Goffin en Tommy Deblieck, de twee oprichters, hebben samen de andere helft. Zora Bots is intussen in Europa, de Verenigde Staten en Azië actief. Het bedrijf heeft zestien kantoren en verdelers verspreid over 22 landen. Onlangs werden partnerships getekend met Chinese bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-20T12:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.