Servicenow-topman Frank Slootman met pensioen

Dit artikel delen:

Frank Slootman

Frank Slootman, voormalig ceo van Servicenow, gaat met pensioen. Hiervoor treedt hij af als bestuursvoorzitter en lid van de Raad van Bestuur van de onderneming. Fred Luddy, oprichter van het bedrijf, neemt het stokje over. Dat werd bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2018.

Slootman heeft zes jaar leiding gegeven aan Servicenow. Hij stopte met zijn rol als president en chief executive officer (ceo) per 3 april 2017. Zijn opvolger is John Donahoe, ex-topman van veilingsite eBay. Hij geeft per 1 mei 2017 leiding aan het bedrijf. Na 45 dagen gaf hij tijdens Knowledge 17, de jaarlijkse gebruikersconferentie die in Orlando plaatsvond, zijn lessen uit honderd klantgesprekken.

Slootman bleef na zijn aftreden als ceo en president directeur nog wel betrokken bij Servicenow als bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuurd. Echter kondigt hij tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zijn pensioen aan. Hij geeft het stokje over aan Fred Luddy, oprichter van het Servicenow. Donahoe zegt hierbij dat de basisvisie van Luddy essentieel blijft voor het bedrijf om klantsuccessen te behalen.

Naast de wisseling van de bestuursvoorzitter, kondigt Servicenow aan dat Dennis Woodside, chief operating officer (coo) bij Dropbox, is toegetreden tot de Raad van Bestuur (RvB). Hij heeft volgens Donahoe ervaring in het opschalen van technologiebedrijven en het bieden van ervaring aan zowel klanten als consumenten.

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bestaat nu uit negen leden, te weten: Fred Luddy, John Donahoe, Dennis Woodside, Jeffrey Miller, Susan Bostrom, Jonathan Chadwick, Paul Chamberlain, Ronald Codd en Anita Sands.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-07T11:30:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.