CTG plant tientallen Waalse aanwervingen

Dit artikel delen:

De economische heropleving in Wallonië schept perspectieven voor it-dienstverlener CTG in de regio. Het bedrijf wil minstens dertig nieuwe krachten aanwerven in 2018 om de vraag van de markt te kunnen volgen.

In het eerste trimester van dit jaar kende Wallonië een economische hausse die zich vertaalt in een stijgende vraag naar it-dienstverlening. Er waren verschillende fondsenwervingen, maar ook de intrede van nieuwe bedrijven in de streek, zoals de Oostenrijkse start-up Miracor Medical. Ook de luchtvaart en de industrie trekken aan, waardoor toeleveranciers eveneens nieuwe contracten binnenhalen. Daarnaast heeft ook de invoering van de GDPR impact op de ict-infrastructuur, maar ook op de interne processen.

‘De buitenwereld beschouwt Waalse bedrijven vaak als ouderwetse en logge organisaties, bang voor verandering’, zegt Laurent Spilliaert, hoofd klantenrelaties van CTG in Wallonië. ‘De realiteit bewijst het tegendeel. Waalse bedrijven hebben enorm veel knowhow, spitstechnologie en gekwalificeerd personeel in huis. Zo zien steeds meer bedrijven GDPR als een opportuniteit in plaats van een rem op hun ontwikkeling. Ze maken van de gelegenheid gebruik om hun bedrijfsprocessen grondig te herbekijken en efficiënter te werken. En zetten ook meteen hun cyberveiligheid op punt.’

Om aan de stijgende vraag naar it-diensten te voldoen, wil CTG zeker dertig nieuwe medewerkers aanwerven in Wallonië. Het bedrijf onderzoekt ook de mogelijkheid om een nieuwe vestiging te openen in de regio. De nieuwe CTG-medewerkers versterken de driehonderd consultants die actief zijn in Luxemburg en die nu ook al regelmatig in Wallonië te vinden zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-08T11:16:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.