Cegeka-spin-off Switchfully tekent CM als eerste klant

Dit artikel delen:
School

De Christelijke Mutualiteit (CM) is de eerste klant van it-opleidingsspecialist Switchfully, een dochter van integrator Cegeka. De startup schoolt zowel interne als externe kandidaten met weinig tot geen it-achtergrond om tot direct inzetbare it-medewerkers.

Switchfully wil zo een antwoord bieden op het groeiend aantal vacatures in de sector. Ook mensen die hun carrière op korte termijn een nieuwe richting willen geven, kunnen er terecht. Zeker de it-sector, die sterk gegroeid is, heeft moeite om voldoende geschikt personeel te vinden. Heel wat bedrijven geven aan moeilijkheden te ondervinden bij het invullen van ict-vacatures. De technologiefederatie Agoria raamt het aantal openstaande vacatures voor it’ers alleen al op bijna 16.000, wat ze een gevaar voor de groei van de sector noemt.

Voor CM organiseert Switchfully een vier maanden durende opleiding tot developer onder de noemer ‘Java Academy’. Intussen zijn zestien kandidaten geselecteerd voor het project, allen met weinig of geen it-achtergrond. Een drietal deelnemers werkten reeds bij CM, de overige deelnemers zijn nieuw gerecruteerden die de ‘Java Academy’ doorlopen om zo voltijds aan de slag gaan bij CM. De kandidaten hebben een zeer gevarieerde achtergrond: van taalkundigen over technische profielen tot juristen.

Switchfully is een spin-off van de Cegeka-school. Dit bedrijf had al een interne school om mensen zonder voorkennis op te leiden tot it’ers voor het bedrijf. In  2017 waren dat er een dertigtal. Met Switchfully is er nu dus een partner opgericht die dit ook voor andere bedrijven kan doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T09:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.