IK Investment koopt Infradata, Waterland stapt uit

Securityleverancier krijgt nieuwe directeur

Dit artikel delen:

IK Investment Partners neemt een meerderheidsbelang in de Infradata Group. Deze aandelen neemt de investeerder over van Waterland Private Equity, een investeerder die de afgelopen drie jaar een meerderheidsbelang in het securitybedrijf uit Leiden had. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Infradata, opgericht in 2004, heeft zijn hoofdkantoor in Leiden. Het bedrijf heeft, onder begeleiding van Waterland, in de afgelopen drie jaar vier internationale kantoren geopend. Het beschikt hiermee in totaal  over zeven internationale vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Polen en de VS.

De organisatie zegt nu klaar te zijn voor zijn tweede groeifase binnen Europa. Hierbij ligt de focus op de Nordics, de Dach-regio (Duitstalige landen) en het Verenigd Koninkrijk. De groei moet zowel organisch als door overnames gerealiseerd worden.

Oprichter treedt af

De wisseling van investeerders brengt ook een wisseling van ceo’s met zich mee. Infradata-oprichter en directeur Leon de Keijzer draagt per 1 januari 2019 het stokje over aan Nino Tomovski. De Keijzer blijft nog wel betrokken bij de organisatie. Zo blijft hij aandeelhouder en neemt hij plaats in de raad van commissarissen. Vanuit die rol gaat hij zich richten op fusies en overnames (merger & acquisitions, m&a).

De nieuwe ceo, Nino Tomovski, is al sinds 2010 in dienst bij Infradata en heeft hier diverse rollen vervuld, zoals algemeen directeur van Nederland. Tot het eind van dit jaar is hij nog vice president internationaal. Per 1 januari 2019 schuift hij door tot algemeen directeur van de gehele groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-09T10:30:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.