Kevin Brown aan het roer bij security-tak BT

Dit artikel delen:

Kevin Brown

BT kondigt aan dat Kevin Brown is benoemd tot nieuwe managing director van BT Security. De Brit wordt wereldwijd verantwoordelijk voor zowel de fysieke als online beveiligingsactiviteiten van het bedrijf. Hij vervangt Mark Hughes, die vanaf het einde van dit jaar een nieuwe functie buiten BT zal uitoefenen.

Na een twintigjarige carrière bij de politie kwam Brown in 2012 bij BT in dienst, waar hij zich specialiseerde in beveiliging. In voorgaande rollen leidde hij de wereldwijde onderzoeks- en intelligentieteams en stuurde hij de modernisering van BT’s beveiligingssystemen aan. Hij had in zijn vorige functie leiding over de betrokkenheid van BT Security bij internationale overheden en beheerde de relatie met internationale wetshandhavingsinstanties zoals Interpol en Europol.

Brown: ‘Met ons wereldwijde netwerk zijn we altijd op de hoogte van de laatste bedreigingen. Hierdoor kunnen we op mogelijke aanvallen anticiperen en ze afslaan voordat ze ons bedrijf en onze klanten bereiken. Vanwege onze expertise in de beveiliging van BT’s wereldwijde netwerk, vertrouwen grote organisaties ons de beveiliging van hun belangrijkste bezittingen toe.’

Cyberbeveiligingsprofessionals

BT Security is volgens de organisatie een van de snelst groeiende afdelingen van het bedrijf. Dit wordt naar eigen zeggen gedreven door de industrialisatie van cybercrime, waardoor de noodzaak voor organisaties en individuen steeds groter wordt om proactieve beveiligingsmaatregelen te nemen. Bovendien is BT de grootste werkgever in het Verenigd Koninkrijk als het gaat om privé-cyberbeveiliging, zo stelt de onderneming. 'Het doel is om dit de komende vijf jaar met 25 procent te laten groeien en zo een nieuwe generatie van cyberbeveiligingsprofessionals te creëren', besluit BT.

Securitydiensten

BT claimt een van 's werelds grootste aanbieders van cybersecuritydiensten te zijn, met drieduizend experts wereldwijd die in honderdtachtig landen de activiteiten van BT en de netwerken van BT’s klanten beschermen. Het wereldwijde netwerk van security operations centres beveiligt BT naar eigen zeggen maandelijks tegen 125.000 cyberaanvallen. Daarnaast levert het netwerk producten en diensten op het gebied van cyberbeveiliging aan consumenten, overheden en bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-04T08:24:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.