Xing betaalt minstens 22 miljoen voor Honeypot

Dit artikel delen:
puzzel

Honeypot, het banenplatform voor ontwikkelaars, is overgenomen door Xing, een online bedrijfsnetwerk in Duitssprekende landen. Xing betaalt 22 miljoen euro voor Honeypot, maar als de operationele doeleinden de volgende drie jaar worden behaald, kan dat bedrag oplopen tot 57 miljoen.

Met de overname van Honeypot wil Xing (een soort Duitstalige LinkedIn) zijn internationale aanwezigheid verder te versterken. Honeypot is een technologie-gericht banenplatform dat nu vooral in Duitstalige landen en de Benelux actief is. Er werken op dit moment vijftig mensen, die ruim honderdduizend specialisten en meer dan 1500 bedrijven bedienen. Het platform groeit momenteel naar eigen zeggen met zo’n duizend nieuwe it-specialisten per week.

Honeypot is van plan om versneld te groeien in Duitstalige landen en daarnaast uit te breiden naar andere landen. Xing wil op haar beurt investeren in deze uitbreidingsplannen.

Laura Schukkink, country lead van Honeypot in Nederland: ‘We willen van Honeypot 's werelds grootste work-life community voor it-specialisten maken en kandidaten in staat stellen om daarmee hun volgende carrièrestap te bepalen. Deze visie zullen we met Xing blijven nastreven. Binnenkort zullen de ongeveer honderdduizend it-specialisten die wereldwijd geregistreerd zijn in Honeypot de mogelijkheid krijgen om in contact te komen met de vele eersteklas werkgevers in Duitstalige landen. Daarmee kan Honeypot de Duitse markt verder ontwikkelen en tegelijkertijd zijn internationale gemeenschap verder uitbreiden.’

Honeypot brengt it-specialisten en technologiebedrijven bij elkaar door het conventionele sollicitatieproces om te draaien. Bedrijven volgen een specifiek traject waarbij ze kunnen solliciteren bij potentiële werknemers. Dat betekent dat de bedrijven bepaalde informatie moeten overleggen, zoals het salaris voor de functie, en de gewenste programmeertaal-beheersing. Wanneer ze via Honeypot in contact worden gebracht met kandidaten weten de bedrijven dat ook zij voldoen aan kwaliteitsstandaarden. De expertise van de ontwikkelaars op het platform is gevalideerd, en ze hebben hun geprefereerde programmeertaal, salaris en locatie opgegeven om de best mogelijke match te kunnen maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-02T14:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.