Suse heeft met Melissa Di Donato nieuwe topvrouw

Dit artikel delen:
ceo Suse

De van oorsprong Duitse Linux-distributeur Suse heeft een nieuwe ceo. De keuze viel op Melissa Di Donato, die voorheen als chief operating officer en chief revenue officer bij SAP werkte.

Di Donato, die in Groot-Brittannië gestationeerd zal zijn, volgt vanaf vijf augustus Nils Brauckmann op die met pensioen gaat. Voor ze bij SAP werkte, was ze aan de slag in verschillende managementsrollen bij Salesforce.

Brauckmann maakte van Suse de grootste onafhankelijke openbronsoftwarebedrijf ter wereld. Suse kreeg die titel toebedeeld nadat concurrent Red Hat in handen kwam van IBM. Onder het leiderschap van Di Donato wil Suse verder groeien met de hulp van het investeringsfonds EQT, dat het bedrijf vorig jaar voor 2,5 miljard overnam van Micro Focus. Daarvoor was Suse in handen van The Attachmate Group en daar nog voor van Novell.

‘Er is geen grotere eer dan Suse te leiden in haar hoofdstuk van groei en zakelijke ontwikkeling’, zegt Di Donato. ‘Nu open-sourcesoftware een kritisch onderdeel is geworden van de zakelijke strategie van elke groeiende onderneming, staat Suse aan de vooravond van een historische shift. We zijn goed gepositioneerd om als de duidelijke leider in deze shift te eindigen.’

Di Donato is de eerste vrouwelijke ceo in de geschiedenis van Suse.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-22T17:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.