Olivier Vanden Eynde verhuist naar Kenia

Close the Gap-oprichter blijft wel aan als managing director

Dit artikel delen:

Oliver Vanden Eynde

Olivier Vanden Eynde verhuist met zijn gezin naar de Keniaanse havenstad Mombasa waar hij een digitale hub voor startups opzet. Hij blijft wel managing director van Close the Gap.

Close the Gap viert zijn vijftiende verjaardag in het Afrikaans museum in Tervuren maar het is tegelijk ook een ‘afscheid’ van oprichter en managing director Olivier Vanden Eynde die eind augustus aan een nieuw avontuur begint. In Mombasa, de tweede grootste stad van Kenia, wil hij in een oud winkelcentrum een digitale hub opstarten voor beginnende ondernemers. De bedoeling is om elk jaar twaalf start-ups op te leveren die zelf ook inkomsten generen.

De hub in Mombasa wordt een aparte vennootschap maar blijft wel sterk verbonden met het ecosysteem van Close the Gap. 'Het is tijd dat we overstappen van ‘box mover’ naar ‘solutions enabler’, vertelt Vanden Eynde. De vier kernwoorden zijn ‘co-working, education, innovation en, manufacturing’. Het project in Kenia is tevens mogelijk dankzij een privé-investeerder uit Kortrijk, die liever anoniem blijft.

Tweedehands bedrijfscomputers en laptops

Close The Gap, dat jaarlijks zowat 120.000 tweedehands bedrijfscomputers en laptops aflevert in vooral Afrikaanse landen, krijgt ook een extensie in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, waar het computermateriaal aangepakt zal worden door zo’n dertig medewerkers. Bedoeling is om er zo’n twintig tot vijfentwintigduizend computers te kunnen inzetten. De datacleaning blijft wel in België plaatsvinden. Close the Gap heeft naast grote bedrijven ook diverse grote overheidsklanten zoals de Europese Commissie en de NAVO. Het is dan ook gecertificeerd volgens de hoogste normen.

IT Person of the Year

Olivier Vanden Eynde, die managing director blijft van Close the Gap en maandelijks over een weer zal vliegen, werd vorig nog jaar door Computable genomineerd als IT Person of the Year. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-26T13:21:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.