Meer Belgen zoeken job in de techsector

Dit artikel delen:
nadenken laptop

Steeds meer Belgen willen een job uitoefenen in de technologiesector. Op de vacaturesite Indeed is het aantal zoekopdrachten in België naar dergelijke jobs de voorbije twee jaar met maar liefst 62 procent gestegen.

In het eerste semester van 2019 noteerde Indeed 2.960 Belgische zoekopdrachten (per miljoen zoekopdrachten) naar jobs in de technologiesector. Dat zijn er 1.162 meer dan het eerste semester van 2017. Een forse stijging, waarmee ons land een inhaalbeweging lijkt te maken ten opzichte van de rest van Europa (4.021 zoekopdrachten per miljoen zoekopdrachten in de eerste helft van 2019) en de Verenigde Staten (5.876). 

Zowat vier vijfde van de zoekopdrachten vanuit België gaat naar een techjob in eigen land, 10,66 procent zoekt het binnen Europa en 9,20 procent is bereid om in Noord-Amerika te gaan werken. Als deze cijfers vergeleken worden met bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk of Nederland, zien we dat de Belg toch internationaler gericht is. 'Het Verenigd Koninkrijk heeft natuurlijk al een sterke interne technologiemarkt, met Londen als de belangrijkste Europese tech hub, en ook in Nederland zijn er op dit vlak veel mogelijkheden', legt Arjan Vissers, Senior Manager Strategy & Operations bij Indeed Benelux, uit. 

Vanuit het buitenland is er afnemende interesse in Belgische techjobs. Het aantal buitenlandse zoekopdrachten naar dergelijke jobs op Belgisch grondgebied daalde de voorbije twee jaar met 10,28 procent. 'België staat nog niet gekend als een nieuwe Europese tech hub', zegt Vissers, al vermoedt hij wel dat de gestegen investeringen in de Belgische tech-sector meer interesse van werkzoekenden zal meebrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-16T16:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.