IBM-ceo Rometty stapt opzij voor Arvind Krishna

Dit artikel delen:

Ginni Rometty stopt na ruim acht jaar als chief executive officer (ceo) van IBM. Arvind Krishna volgt haar op vanaf 6 april. Daarnaast krijgt Jim Whitehurst, oud-topman van Red Hat, als president een hoge positie bij het techbedrijf.

Rometty gaat vanaf eind 2020 met pensioen en blijft tot die tijd nog bestuursvoorzitter. Ze heeft er dan bijna veertig dienstjaren bij IBM opzitten. Ze trad in 1981 in dienst en werkte zich via verkoop- en marketingfuncties op tot ceo. Die rol nam ze in 2012 over van Sam Palmisano. 

Onder leiding van Rometty (1957) bouwde IBM het portfolio aan clouddiensten uit en werd een deel van de hardwaretak afgestoten aan Lenovo. Mainframecomputers en databasesoftware bleven al die tijd belangrijke onderdelen van het techbedrijf, hoewel er ook aandacht kwam voor nieuwe technologie zoals quantum computing, artificial intelligence en blockchain.

Red Hat

Arvind Krishna is vanaf 6 april 2020 ceo van IBM (foto: IBM)

Arvind Krishna kwam in 1990 bij IBM terecht. Hij wordt vanaf 6 april chief executive officer en neemt dan ook zitting in de raad van bestuur. Krishna is momenteel verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van cloud- en cognitieve software. Zijn grootste verdienste tot nu toe was het plan om Red Hat in te lijven. Deze aanbieder van zakelijke opensourcesoftware werd in juli 2019 gekocht voor 34 miljard dollar. 

Jim Whitehurst, die tot vorig jaar aan het hoofd stond van Red Hat, wordt vanaf 6 april aangesteld als president van IBM. In deze functie rapporteert hij op uitvoerend niveau rechtstreeks aan bestuursvoorzitter Rometty. De functie van president ligt momenteel nog bij Rometty zelf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-31T11:32:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.