Gates ruilt Microsoft-bestuur in voor liefdadigheid

Dit artikel delen:
Bill Gates

Twintig jaar nadat Bill Gates (64 jaar) de functie neerlegde als topbaas van Microsoft en zes jaar nadat hij stopte als voorzitter van de raad van bestuur, verlaat hij het bestuur van de softwareleveranciers nu helemaal. Hij wil zich nu volledig wijden aan de liefdadigheidsprojecten die hij al jaren met zijn vrouw Melinda uitvoert.

In 2000 gebruikte hij vijf miljard dollar van zijn persoonlijke kapitaal om de Bill and Melinda Gates Foundation gestalte te geven. Het fonds is uitgegroeid tot een van de grootste liefdadigheidsorganisaties ter wereld.

Samen met de inmiddels overleden Paul Allen stichtte Gates Microsoft in 1975. Het eerste product was Altair BASIC. De doorbraak kwam met het besturingssysteem Windows. Onder Gates groeide Microsoft uit tot een enorm (winstgevend) bedrijf. Zijn opvolger Steve Ballmer kreeg de taak om de antitrustzaken af te handelen. Zowel in de VS als in Europa is Microsoft schuldig bevonden aan misbruik van de machtpositie van besturingssystemen en webbrowsers.

Gates heeft ook zijn functie neergelegd als bestuurslid van Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffet. Die functie had hij sinds 2004.

Op LinkedIn geeft de miljardair aan dat de tijd rijp is om zijn functies neer te leggen, omdat het bestuur van beide bedrijven in goede handen is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-16T11:58:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.