Belgische Heineken-ceo gaat naar Vodafone

Dit artikel delen:
Vodafone

Jean-François Van Boxmeer, ceo van bierfabrikant Heineken, stapt over naar telecomspeler Vodafone. Hij treedt er in dienst als non-executive director en vervangt Gerard Kleisterlee (ex-Philips) als voorzitter van de raad van bestuur.

Jean-François Van Boxmeer (59) zal volgende maand zijn laatste werkdag uitdoen bij Heineken, de tweede grootste bierbrouwer ter wereld. Vanaf begin november wordt hij bestuursvoorzitter bij Vodafone. Hij volgt er Gerard Kleisterlee op die na negen jaar het stokje doorgeeft. Volgens de Britse governance-regels zit zijn maximale termijn er daarmee op.

Volgens ceo Nick Read viel de keuze op Van Boxmeer vanwege zijn ‘zeer succesvolle periode van transformatie en waardecreatie’ bij Heineken, zijn ‘uitgebreide internationale ervaring in het aansturen van groei via zowel b2b- als b2c-bedrijfsmodellen’ en omdat hij hoog wordt aangeschreven ‘als een van de langst werkende en meest succesvolle ceo's in Europa’.

Sinds Van Boxmeer bij Heineken aan de slag ging, is de koers van het bieraandeel bijna verdrievoudigd. Hij werkte sinds 1984 voor de brouwer, het was zijn eerste werkgever. Van Boxmeer bekleedde er een aantal seniorfuncties in Afrika en Europa, waaronder die van algemeen directeur van Heineken Italië. In 2001 trad hij toe tot de raad van bestuur en was hij wereldwijd verantwoordelijk voor de toeleveringsketen en de technische dienstverlening, alsmede voor de regionale verantwoordelijkheid voor de operationele activiteiten in Noordwest-Europa, Centraal- en Oost-Europa en Afrika ten zuiden van de Sahara.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-25T11:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.