Bart Steukers in 2021 nieuwe directeur Agoria

Dit artikel delen:
directeur Agoria

Bart Steukers (58) wordt op 1 april volgend jaar de nieuwe ceo van technologiefederatie Agoria. Hij volgt Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd bij Agoria met pensioen zal gaan. ‘De raad van bestuur maakte deze beslissing nu al voor een vlotte transitie in moeilijke coronatijden’, zegt Lambotte.

Bart Steukers is van opleiding handelsingenieur en master of business administration. Hij kent Agoria en de technologiesector van binnenuit, hij werkt sinds 2016 als directeur Context van Agoria. Hij zette de koers uit voor de activiteiten van Agoria in de digitale en maakindustrie, gaf mee vorm aan het studiecentrum en coördineerde de belangenbehartiging. Daarvoor werkte hij elf jaar bij Unisys, waar hij opklom tot general manager voor continentaal Europa, en achttien jaar bij IBM als public sector executive EMEA.

'Die grote affiniteit met de technologiesector en zijn betrokkenheid bij Agoria en onze leden vormden belangrijke elementen voor de raad van bestuur om Bart Steukers te benoemen', zegt huidig ceo Marc Lambotte. 'Dat, in combinatie met de succesvolle manier waarop hij Be The Change, ons project rond de toekomst van de arbeidsmarkt, heeft geleid en verder uitgebouwd. Dankzij dat project liggen de recepten voor de relance van de arbeidsmarkt nu al op tafel. We weten perfect welke jobs tegen 2030 zullen verdwijnen, welke erbij komen en wie zich best bij- of omschoolt.’

‘De digitale transformatie vraagt een breed draagvlak, zeker na de enorme economische en menselijke schok die we meemaken’, zegt Steukers. ‘Dat draagvlak wil ik mee verstevigen. Geen enkele sector van de Belgische economie ontsnapt aan de gevolgen van de digitalisering, maar de impact is voor elke sector anders. Niet de technologie maar de mindset is de grootste uitdaging bij digitale transformatie. Een bedrijf dat wil digitaliseren moet tijd en middelen hebben, maar eerst en vooral de mensen meekrijgen. Die handschoen neem ik op.’

Agoria vertegenwoordigt bijna tweeduizend lidbedrijven met 310.000 werknemers op de loonlijst. In 2019 bedroeg de omzet van de sector 129 miljard euro en de investeringen meer dan vier miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-30T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.