Info Support verhuurt kamers aan studenten

Dit artikel delen:
Verhuizen

Een eigen kamer vlak bij kantoor. Dat biedt ict-dienstverlener Info Support uit Veenendaal vanaf september aan. De accommodatie, 'op fietsafstand van het werk', biedt ruimte aan zes man en is bedoeld voor studenten of starters die anders veel woon-werkkilometers maken, bijvoorbeeld vanuit België.

In september 2020, de start van het nieuwe collegejaar, betrekken de eerste bewoners de nieuwe woonruimte. Ze zullen daar een halfjaar tot een jaar wonen.

‘Door deze woonaccommodatie met de naam Huize Info Support te openen, willen we (toekomstige) werknemers tegemoetkomen die normaliter verder weg wonen en daardoor langer moeten reizen. Het gaat hierbij met name om it-afstudeerders die een halfjaar onderzoek doen bij de ict-dienstverlener en Belgische starters die een jaar in Nederland werken voordat ze op de Belgische vestiging in Mechelen aan de slag gaan’, licht het bedrijf toe.

Het pand bestaat uit zes kamers, gemeenschappelijke ruimtes en een tuin en is voor de gelegenheid volledig verbouwd en vernieuwd. De woonaccommodatie vervangt een locatie in Bilthoven waar Info Support twee appartementen huurde voor starters uit België.

Volgens de ict-dienstverlener is de nieuwe woonlocatie ‘uniek’.

Kamer of lease-auto

Volgens Hanjo de Wit, werving- en selectie-adviseur bij Info Support, zijn er de komende periode vijf kamers verhuurd. Dat zijn de starters die eerst in Bilthoven zaten en twee studenten. ‘Er is dus nog één plek vrij.’ Hij verduidelijkt dat afstudeerders 'niet verplicht zijn' om in het pand te komen wonen. ‘Veel zien het als een verlenging van hun studentenleven. Ze kunnen kiezen voor een volledige afstudeervergoeding van duizend euro, de helft ervan in combinatie met een leaseauto of een deel van de vergoeding in combinatie met een kamer in Huize Info Support.’

De Wit hoopt met de locatie afstudeerders en starters te faciliteren en tegemoet te komen, maar ook ‘nog aantrekkelijker te zijn als werkgever’. 

Info Support begroet jaarlijks tientallen afstudeerders die fulltime bij het bedrijf aan de slag kunnen. Bij de specialist in maatwerksoftware, data-oplossingen, beheer en trainingen, werken op dit moment ruim vierhonderd man. Het bedrijf is actief in de sectoren energie, mobiliteit, fintech, zorg, industrie en agrifood. Info Support heeft kantoren in Veenendaal en het Belgische Mechelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-06T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.