Wagestream scoort 22 miljoen en start in Benelux

Dit artikel delen:
benelux

De Engelse salarisdienstverlener Wagestream haalt tijdens zijn tweede investeringsronde 22 miljoen euro op. Dat geldt wordt gebruikt voor een uitbreiding naar Europa, waaronder in de Benelux. Voor de uitbreiding naar ons land heeft Wagestream samenwerkingen gesloten met aanbieders van software voor personeelszaken en salarisverwerking, zoals L1nda, Softbrick en Shiftbase.

Het Wagestream-platform geeft medewerkers realtime inzicht over het reeds verdiende salaris en biedt daarmee meer financiële flexibiliteit. Daarnaast kunnen zij een percentage van het salaris per direct laten uitbetalen. Hiermee kan ingespeeld worden op onverwachte uitgaven. De Engelse organisatie is actief in Spanje, Ierland en de Verenigde Staten en bedient werkgevers, zoals Bupa, Hilton, David Lloyd en Roadchef.

Wagestream gebruikt de miljoeneninvestering om zijn bedrijfsactiviteiten uit te breiden, onder meer naar Nederland, België en Luxemburg. Voor deze regio is Ties Roodhardt, voormalig investeerder in start- en scale-ups, aangesteld als algemeen directeur. Wagestream claimt op dit moment de enige Nederlandse aanbieder van flexibele salarisbetaling te zijn.

22 miljoen

Deze tweede financieringsronde, waarbij 22 miljoen euro is opgehaald, werd geleid door venture capital-specialist Northzone. Investeerders zijn QED Investors, Latitude Ventures en Balderton Capital. Tijdens de eerste investeringsronde werd als vijftig miljoen euro opgehaald bij onder meer het Fair By Design Fund, QED Investors, het London Co-investment Fund (LCIF) en Village Global.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-09T10:06:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.