Iedereen wil voor Google en Microsoft werken

Dit artikel delen:
Google hoofdkantoor

Als je aan it- en ingenieursstudenten vraagt wat de toekomstige werkgever van hun voorkeur is, dan staat Google op één en Microsoft op twee. Opvallend is dat de twee bedrijven het ook erg goed doen bij de business-studenten.

We halen de resultaten uit het recente ‘employer branding’-onderzoek van Universum bij 11.300 Belgische studenten, zowel bij technische studenten (it of ingenieur) als bij business-studenten en (ten derde) bij studenten rechten.

Google & Microsoft top bij it

Raken it-werkgevers meer gegeerd bij technische studenten? Het beeld is gemengd. Google staat dus op één en Microsoft op twee bij de technische studenten. 

Bij die technische studenten stijgen ook Intel (van acht naar zes), Siemens (van twaalf naar tien) en IBM (van twintig naar twaalf) in de lijst van favoriete werkgevers. 

Cegeka is nieuw in de top honderd lijst van voorkeurswerkgevers bij technische studenten. Dalers in die ranking zijn dan weer Hewlett Packard Enterprise, Accenture, Capgemini, Telenet, Proximus, Cisco en Oracle. Barco blijft status quo.

Opvallend is ook dat de banksector aan interesse wint bij de it- en ingenieurs-studenten, en dit ondanks de vaak aangekondigde reorganisaties (en ontslagen) in deze sector.

En business studenten?

Opvallend is dat Google ook op één staat bij de business studenten. Microsoft doet het met een vierde plek (vorig jaar nog zes) ook erg goed in deze top honderd lijst van voorkeurswerkgevers bij business-studenten.

Ook ict-bedrijven Telenet, Proximus, Accenture, Siemens, Hewlett Packard Enterprise, Barco, Oracle, Cisco, Cegeka en Capgemini duiken in die business top honderd voorkeurslijst op.

En rechten studenten?

Bij de studenten rechten staat Google op twee, na de Europese Commissie. It-bedrijven bij de voorkeurlijst van de rechtenstudenten zijn Microsoft, Proximus, Telenet en IBM.

De uitgebreide lijsten en ook de drijfveren om bij een werkgever aan de slag te gaan, lees je in het artikel 'Dit zijn de favoriete werkgevers'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-10T08:14:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.