Tweede editie Young Potential Boostcamp komt eraan

Dit artikel delen:
Young ICT Lady of the Year ML6

Julie Scherpenseel

Het Young Potential Boostcamp is een mentorprogramma om jonge, beloftevolle vrouwen die een carrière in de technologiesector ambiëren bij te staan met persoonlijk advies. Door de ondersteuning van een ervaren professional geven de jongedames hun carrière een boost.

Het Young Potential Boostcamp ontstond in 2018 als initiatief van Ingrid Gonnissen, destijds topvrouw bij Orange. Nu neemt Julie Scherpenseel, chief growth officer bij ai-specialist ML6 en huidige ‘Young ICT Lady of the Year’, de fakkel over. Op 13 oktober gaat het project van start met een kick-off waar vooraanstaande personen uit het bedrijfsleven keynotes geven. De jongeren kunnen dan aan de hand van een speeddating ideeën uitwisselen met potentiële mentors. Daarna krijgt elke deelneemster een eigen mentor toegewezen, bij wie ze tijdens de Inspiration Days een of twee dagen het werk van de mentor kan volgen. Doorheen de rest van het traject ontmoeten de mentors en mentees elkaar maandelijks persoonlijk of virtueel om de mogelijkheden van een ict-loopbaan te bespreken.

Scherpenseel heeft al vele watertjes doorzwommen in de it-wereld en weet welke uitdagingen en opportuniteiten de sector in petto heeft voor jonge en ambitieuze professionals. ‘De eerste stappen in de tech-industrie als jonge vrouwelijke professional zijn de moeilijkste’, vertelt ze. ‘Met het Young Potential Boostcamp bieden we vrouwelijke young potentials een uniek, inspirerend ontwikkelingstraject dat hun kersverse carrière zal kickstarten. Het mentorprogramma helpt om je professionele en persoonlijke doelstellingen te verduidelijken en je de kans te geven om met een professional te denken en te praten over technologie. Je ontwikkelt en versterkt je zelfvertrouwen en leiderschapskwaliteiten, breidt je netwerk van contacten uit en versnelt je ontwikkeling.’

Vrouwelijke laatstejaarsstudenten of prille carrièrestarters met een passie voor ict kunnen zich inschrijven voor het Young Potential Boostcamp. Maximum veertig dames (tot 28 jaar) zullen geselecteerd worden. Om erbij te zijn, moeten ze zich registeren met een motivatiebrief voor 6 september via deze pagina. In de loop van die maand komen ze te weten of ze geselecteerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T11:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.