Yann Stadnicki wordt chief data officer bij IbanFirst

Dit artikel delen:
iBanfirst chief data officer

De Franse data-expert Yann Stadnicki (41), die tot voor kort aan de slag was in het Amerikaanse Silicon Valley, wordt de nieuwe chief data officer (cdo) bij IbanFirst in Brussel, een wereldwijde financiële dienstverlener. Stadnicki werkte de afgelopen tien jaar als data-ingenieur voor technologiebedrijven zoals Microsoft en Criteo.

Bij IbanFirst zal Stadnicki verantwoordelijk zijn voor het beheren van het datagebruik. Die data worden ingezet door processen zoals kunstmatige intelligentie en machine learning te integreren in de werkstromen van de fintech. Tot voor kort werkte de Fransman als senior research engineer voor Microsoft. Daar creëerde hij kunstmatige intelligentie-producten voor Azure, de cloud computing-dienst van het bedrijf.

Na het afronden van zijn doctoraat in de wiskunde aan de Universiteit van Bordeaux begon Stadnicki zijn carrière bij het luchtvaart- en defensiebedrijf Protectic waar hij software ontwierp. Voordat hij naar Microsoft verhuisde, werkte hij bij startup Criteo dat online-retailers helpt bij het adverteren via internet.

IbanFirst is vooral bekend om zijn online-platform waarmee kleine bedrijven betalingen en transfers kunnen uitvoeren in vreemde valuta met realtime-wisselkoersen. ‘Artificiële intelligentie, machinaal leren en het gebruik van gegevens kunnen voor IbanFirst op verschillende manieren uiterst nuttig zijn’, zegt Stadnicki. ‘Op het gebied van business-ontwikkeling kan het ons helpen de bedrijven te identificeren die het meeste voordeel kunnen halen uit een overstap naar onze diensten. Door te vertrouwen op computers om onze gegevens te analyseren, kunnen we onze accountmanagers ook waardevolle inzichten verschaffen waarmee ze dan klanten kunnen helpen om intelligente, weloverwogen beslissingen te nemen.’

Sinds de oprichting in 2013 kan IbanFirst een jaarlijkse omzetgroei van meer dan honderd procent per jaar voorleggen en breidde het personeelsbestand uit van zestien medewerkers in 2016 tot 180 in 2020. IbanFirst heeft kantoren in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. In België stelt het bedrijf momenteel een dertigtal  mensen te werk in vestigingen in Brussel en Antwerpen. Onlangs heeft de fintech ook een nieuw kantoor geopend in Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-25T10:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.