Ict-directeur Marc Monballieu geeft fietswiel door

Dit artikel delen:
ex-directeur ict UZ Maria Middelares Gent

Marc Monballieu, de ict-directeur van het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent, gaat met pensioen. Hij blijft wel een adviserende rol spelen.

Marc Monballieu leidde vijftien jaar de it-afdeling van AZ Maria Middelares dat gekend is als een innovatief ziekenhuis. Een van de innovaties, in 2009 al, was de introductie van videoconferentie voor de huisartsen die daardoor niet meer naar de ziekenboeg hoefden te komen.

Peter Dierickx is zijn vervanger. De expertise en ervaring van Monballieu blijft echter sterk gewaardeerd. Hij zal dus nog een adviserende rol blijven spelen.

Monballieu zal zich ongetwijfeld nog meer toeleggen op zijn favoriete sport. Zo fietste hij 130 keer de Mont Ventoux op. Hij is ook een van de weinigen die de kale berg zes keer op een dag beklommen heeft (drie keer met de racefiets en drie keer met de mountainbike) en daarmee de bijnaam Cannibale kreeg. In 2014 schreef hij samen met Annemie Peeters van Radio 1 het boekje ‘De Groote Tocht’ met een fietsroute van tweehonderd kilometer langs honderd monumenten en bezienswaardigheden in de Westhoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T11:50:00.000Z Frederic Petitjean