Nieuwe ontslagronde bij IBM België

Dit artikel delen:
IBM

Bij IBM in België staan tweehonderd jobs op de tocht, bijna een op vijf. Een zoveelste ontslagronde. Er werken voor IBM in ons land vandaag al ruim veertig procent minder mensen dan zeven jaar geleden.

De christelijke vakbond ACV Puls, die het nieuws over de nieuwe ontslagen uitbracht, zegt ‘gechoqueerd’ te zijn. Volgens de vakbond groeit IBM in België al drie kwartalen op rij. En bovendien haalt het bedrijf ‘een recordaantal orders binnen’.

De procedure-Renault wordt opgestart. De vakbond zal, naar eigen zeggen, alles in het werk stellen om zo veel mogelijk jobs te redden.

Afgevloeid

Eerder dit jaar zouden bij IBM België al eens zeventig werknemers afgevloeid zijn. De aankondiging maakt volgens de vakbond deel uit van een wereldwijde herstructurering, die enkele maanden geleden werd aangekondigd. IBM zelf doet geen communicatie over de geplande herstructureringen.

Vandaag zijn er in België voor IBM iets meer dan duizend medewerkers aan de slag. De daling van het aantal medewerkers voor IBM in ons land zette de voorbije jaren alleen maar door.

Uit cijfers van Amcham Belgium, de Amerikaanse kamer van koophandel in ons land, blijkt dat er in 2013 voor IBM België nog ruim 1.900 medewerkers aan de slag waren. Een daling van ruim veertig procent op zeven jaar tijd. 

Vooral de laatste jaren gaat het hard. Drie jaar geleden stond IBM op plaats 17 van Amerikaanse bedrijven met meeste werknemers, vandaag is het gezakt op plek 24 in die lijst.

Splitsing voor cloud

De 109-jarige Amerikaanse technologiegigant werkt ook aan een opsplitsing in twee delen.

Om de achterstand op de cloudleveranciers als Amazon AWS en Microsoft in te halen, wil IBM tegen eind volgend jaar afscheid nemen van zijn ‘oudere’ infrastructuurpoot. De focus ligt voortaan op cloud en artificiële intelligentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-10T10:00:00.000Z William Visterin