Pinckaers (Odoo) aangewezen als Manager van het Jaar

Dit artikel delen:

Fabien Pinckaers is door Trends Tendances verkozen tot Manager van het Jaar 2020. De Franstalige ondernemer uit Ramillies legde twintig jaar geleden de basis van het erp-softwarebedrijf Odoo.

Odoo, dat aanvankelijk door het leven ging als TinyERP, later OpenERP, legt zich toe op opensource-erp-paketten voor de kmo. De jongste jaren groeide het als kool. Het heeft vandaag duizend werknemers in dienst en telt 6,5 miljoen gebruikers, twee miljoen meer dan in 2019. De omzet gaat naar zowat honderd miljoen euro, waarvan tachtig procent licentie-gebaseerd is.

Eind 2019 kon Odoo een investering van tachtig miljoen euro optekenen voor een minderheidsbelang van het Amerikaanse fonds Summit Partners. In mei van dit jaar opende het een kantoor in de omgeving van New York.

Vorig jaar trok Odoo naar een nieuwe vestiging in Louvain-La-Neuve, ten zuidoosten van Brussel. Pinckaers is ambitieus en wil de concurrentie aangaan met grote jongens zoals Oracle, SAP en Microsoft. Daarom wil hij dit jaar nog eens duizend werknemers aantrekken waarvan de helft in ons land. In de jacht op talent heeft de manager vorig jaar een unieke aanpak uitgewerkt. Ontwikkelaars die het contract tekenen, krijgen meteen bij de aanvang tienduizend euro. ‘Anders ben ik het toch kwijt aan headhunters’, vertelde hij toen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-07T11:17:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.