Bart Colson van Telenet naar Fiberklaar

Dit artikel delen:
Fiberklaar

Bart Colson verlaat Telenet Business en gaat van start bij Fiberklaar als head of operations. Hij kan bogen op jarenlang ervaring in de telecombiotoop.

Na zijn studies aan de KULeuven begon Bart Colson als consultant bij Expercom, de toenmalige netwerkdochter van Proximus en Alcatel. In 1995 trok hij naar Ericsson als product manager datacommunicatie, maar al snel werd hij door BT Global Services aangetrokken, eerst als projectmanager later als business continuity manager. 

Negen jaar later ging hij aan de slag bij Telenet waar hij gedurende dertien jaar doorgroeide tot vicepresident it-development. In de zomer van 2017 werd hij coo bij Eurofiber. Anderhalf jaar later kreeg hij dezelfde rol bij het Limburgse BKM. In maart vorig jaar trok hij terug naar de roots, bij Telenet Business als vicepresident customer operations & solutions. 

Recent nam hij daar afscheid om dus van start te gaan bij Fiberklaar, een nieuw bedrijf uit Gent met hoofdaandeelhouders Proximus en het Zweedse EQT Infrastructure. Fiberklaar, onder leiding van ceo Rik Missault (ex-Alcatel), investeert liefst 2,5 miljard euro in de uitrol van fiber en wil de komende zeven jaar anderhalf miljoen huizen in Vlaanderen voorzien van glasvezel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T10:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.