Lien Ceulemans leidt Salesforce Belux

Dit artikel delen:
Salesforce country leader BeLux

Lien Ceulemans.

Salesforce Belux heeft Lien Ceulemans aangesteld als de country leader. Ze volgt Max Swerdlow op, die na ongeveer twee jaar een andere functie binnen het bedrijf zal invullen. Hiermee wordt de 38-jarige Ceulemans verantwoordelijk voor alle bedrijfsactiviteiten en de groei van Salesforce in België en Luxemburg.

Ceulemans woonde en werkte de afgelopen jaren in Londen, waarvan de laatste acht maanden in een chief of staff-positie bij Google. Daarvoor bekleedde ze - eveneens in Londen - managementrollen in privacy bij Salesforce. Op het ogenblik dat de GDPR-wetgeving op tafel lag, had ze de leiding over het Europese team. Later zou ze ook het Global Privacy-team aansturen en zo het privacyprogramma van Salesforce vormgeven. Haar ervaring op dit terrein en in het leiden en ontwikkelen van een groot team van wereldwijde experts, komt van pas in haar nieuwe rol.

‘De wereld is door Covid-19 helemaal veranderd en digitale transformatie zal voor bedrijven alleen maar belangrijker worden’, zegt Ceulemans in een reactie. ‘Voor Salesforce is dit een unieke kans om een relevante rol te spelen door bedrijven sneller te laten schakelen op veranderende omstandigheden en met een goede klantenservice dichter bij hun klanten te brengen. Ik kijk ernaar uit om aan die belofte te mogen bijdragen.’

Ceulemans behaalde een Master aan Stanford University nabij Silicon Valley, de bakermat van technologiebedrijven zoals Salesforce. Voor ze in 2012 bij Salesforce begon, werkte Ceulemans als technologie- en privacy-advocaat bij verschillende advocatenkantoren. In mei van dit jaar ze naar Salesforce terug te keren als nieuwe country leader voor de Belux. Ze verhuisde hiervoor naar Aarschot, waar ze ook haar jeugd heeft doorgebracht. ‘Het is een unieke kans om de business in de Benelux te leiden en op de voorgrond met mensen samen te werken. Door Covid-19 heb ik bovendien wat meer tijd in België doorgebracht en groeide de behoefte om terug te keren en dichter bij mijn familie te zijn. Mijn internationale ervaring gaat me in elk geval helpen om ook in mijn nieuwe functie out-of-the-box te durven denken’, besluit ze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-28T09:42:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.