Jan De Blauwe van BNP Paribas Fortis naar NVISO

Dit artikel delen:
ex-ciso Fortis, nu NVISO

Jan De Blauwe, chief information security officer van de bank BNP Paribas Fortis, gaat het managementteam van NVISO, een Belgische aanbieder van cybersecurityoplossingen, versterken. Het acht jaar oude bedrijf wil met De Blauwe aan een breed internationaal groeiparcours beginnen.

De officiële titel van Jan De Blauwe bij BNP Paribas Fortis was head of global security. In die rol was hij verantwoordelijk voor cybersecurity, businesscontinuïteit, gegevensbescherming en privacy, en it-risicomanagement van de grootbank. Daarnaast was hij bekend als voorzitter van de Cyber Security Coalition en van Secursys, het Febelfin-comité dat verantwoordelijk is voor cyberveiligheid.

Tussen 1998 en 2007 bekleedde De Blauwe managementfuncties in de VS, eerst bij Lucent Technologies / Bell Labs, en dan als vp corporate accounts bij Ubizen/Cybertrust (nu onderdeel van Verizon Business). De Blauwe behaalde een Ph.D. in Electrical Engineering aan de Universiteit van Leuven, een postgraduaat in Data Analytics aan de Universiteit van Leuven en een MBA aan New York University.

Bij NVISO zal hij zich richten op de verdere internationale ontwikkeling. De cybersecuritydienstverlener is vandaag voornamelijk aanwezig in België en (sinds 2018) Duitsland maar heeft klanten in zestien landen. Het bedrijf zet vooral projecten op in de techsector en de digitale, financiële en industriële sectoren, maar ondersteunt ook de cyberveiligheid van overheden en openbare instellingen. Er werken zowat 140 mensen, de omzet tikt af op twintig miljoen euro.

NVISO-oprichter Kurt Ceuppens blijft voorzitter en gedelegeerd bestuurder van het bedrijf en blijft zo ook verantwoordelijk voor de algemene strategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-09T10:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.