Wissel van de macht aan top Citrix

Dit artikel delen:

Citrix heeft een nieuwe, tijdelijke chief executive officer. Bob Calderoni is benoemd tot ceo ad interim en voorzitter. Hij vervangt David Henshall, die is teruggetreden als voorzitter en ceo, en als lid van de raad van bestuur.

Over de reden waarom Henshall zich terugtrekt uit Citrix rept het bedrijf met geen woord in een persbericht. Henshall kwam aan boord van Citrix in 2003 als vice-president en chief financial officer. In 2017 steeg hij door naar de hoogste positie.

Calderoni zelf bedankte Henshall uitgebreid voor zijn inspanningen. ‘David speelde een sleutelrol in het versnellen van onze cloud-transitie en heeft aangestuurd op significante verbeteringen in onze producten, met meer dan een dozijn saas-diensten die actief meer dan elf miljoen abonnees ondersteunen. De hele raad van bestuur dankt hem voor zijn bijdragen gedurende bijna twintig jaar.’

Calderoni was voorzitter en ceo van Ariba van 2001, tot het werd verkocht aan SAP in oktober 2012. Na de overname bleef hij ceo van Ariba. Hij is sinds 2014 actief bij Citrix, tussen oktober 2015 en januari 2016 was hij al eens een tijdje interim-ceo. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur van KLA Tencor en Ansys.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-07T11:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.